Wondzorg@home

Diensten > Wondzorg@home

Wondzorgexpertise

Ons project wondzorg@home streeft naar een optimale verzorging van eenvoudige, complexe en specifieke wonden. Uit te voeren bij de patiënt thuis, op voorschrift van een (huis-)arts.

Wondzorg nodig?

Laat het ons weten en wij dragen er zorg voor. Het kan zijn dat u een operatie heeft ondergaan, een hardnekkige wonde heeft, een brandwonde heeft opgelopen, een doorligwonde heeft,…. waardoor u wondverzorging nodig heeft. Onze verpleging doet dit voor u, bij u thuis, op afgesproken tijdstippen en volgens de frequentie en duur voorgeschreven door de arts. Zo hoeft u zich niet zelf te verplaatsen of anderen in te schakelen om u te begeleiden naar een afspraak. Wij komen de zorg bij u thuis uitvoeren.

Voor ons is wondzorg zoveel meer dan enkel de verzorging van een wonde. Het is een totale zorg op maat, volgens uw noden en wensen. Indien u ook andere hulp nodig heeft (zoals hygiënische zorgen of injecties) kan dit gelijktijdig worden uitgevoerd. Wij kunnen u ook helpen met de aanvraag van een tegemoetkoming in sommige wondzorgmaterialen. Ook deze verpleegkundige zorgen voeren we uit volgens de derdebetalersregeling. Het maakt niet uit bij welke mutualiteit u bent aangesloten, zolang u een klever heeft van uw mutualiteit en hiermee in orde bent kunnen wij alles rechtstreeks afhandelen.

Digitaal dossier

Onze dienst houdt nauwkeurig een digitaal dossier bij. Dit bevat uw persoonsgegevens maar ook de evolutie van uw wonde en onze zorgen. Bijkomend voegen we foto’s toe. Hierdoor kunnen we op elk moment uw (huis-)arts correct en volledig informeren.

Winnaar Provinciale Innovatiepremie van de Zorgsector

Met trots mogen we melden dat we de 'Provinciale innovatiepremie van de Zorgsector' mochten ontvangen, voor het uitvoeren van onderzoek naar wondzorg in de thuisverpleging. Het project omvat een marktstudie, in het kader van het wondzorgbeleid in Vlaanderen. De grondslag voor dit onderzoek kadert binnen het streven naar een kwaliteitsvolle en betaalbare zorg binnen de thuisverpleging, waarbij gezocht wordt naar een innovatieve derdebetalersregeling, die voorziet in een optimale vergoeding voor de praktijken met meer gespecialiseerde kennis.